Хто ходить на роботу в міськраду із судком, а хто проводить обідню перерву в ресторані? Маріупольські чиновники розповіли - чи купляють додому напівфабрикати. Нагадаємо, компанія із Пирятина веде перемовини із міською владою, щоб годувати школярів нашого міста продуктами шокової заморозки.
Василь Клат, директор департаменту транспорту та зв'язку: "Я ходжу на ланч, додому мені ніколи їздити. Тому ходжу на бізнес-ланч. Салатик якійсь, друге - котлетка, каша і стакан компоту. Все це - 100-150 гривень. В напівфабрикатах я не розбираюся. Те що є в меню - я замовляю. Напівфабрикати це чи ні - все одно. На мій погляд можна приготувати і погане, і хороше із напівфабрикатів та навпаки. Так само і з іншою їжею".
Сергій Захаров, заступник міського голови: "В обідню перерву тільки бізнес-ланч, на жаль. Якщо би в мене був час, я би їздив додому. А так немає на те щоб їхати додому, готувати і їсти домашню їжу. Мій ланч коштує близько 80 гривень. Полюбляю суп, звичайну котлету, кашу і компот. Напівфабрикати купую, не дуже часто, але ж купую. І котлети і млинці і овочі заморожені."
Степан Махсма, секретар міськради: "Бізнес-ланч - 117 гривень. Перше, друге і компот. Дуже близько, в центрі міста в кафе. Зараз домашню їжу на роботу не беру. Раніше брав. До напівфабрикатів ставлюся нейтрально. Вважаю, що сьогодні все приготовано із полуфабрикатів".
Олексій Казанцев, начальник управління молоді та спорту: "Їсти доводиться на ногах. Тому, якщо буває можливість - намагаюся піти і поїсти нормально із першим, другим. Дуже часто доводиться їсти і сосиску в тісті, і хот-дог якийсь. В суботу був на роботі - шаурму з'їв. Вже не їв її місяці два напевно. Ланч коштує десь 110-120 гривень. Якщо я замовляю в столовій якусь котлету - я навіть не знаю, яка в неї історія. Можливо вона була напівфабрикатом. Можливо це принесе позитивні нотки в харчування школярів. Я додому напівфабрикати не купую. Купую заморожені овочі".
Віктор Очеретін, голова Лівобережної районної адміністрації: "А я роблю рекламу своїй дружині. Тому, що вона завжди мені робить тормозок на роботу. Він різноманітний. Буває пюре, відбивна, соління обов'язково. Плюс чай із солоденьким. Скільки коштує цей тормозок не можу сказати. Щодо напівфабрикатів треба розуміти - хто готує ці напівфабрикати, їхній термін придатності. Я не хочу сказати, що я проти них, але домашня кухня завжди краще."
Тетяна Братчикова, директорка департаменту освіти: "У нас столової немає в департаменті, тому я беру їжу із дому. Якщо це четвер або середа і в холодильнику пусто, то я йду до магазину і так, іноді купляю напівфабрикати".