У Скандинавії взимку готують особливий напій на основі вина, який називається глег. Класичний різдвяний глег, який вельми схожий на німецький глінтвейн, роблять з родзинками, мигдалем, корицею, гвоздикою, лимоном і яблуками.
В напій прийнято подавати імбирні пряники або мандарини. У Данії глег готують з імбиром, а в Швеції додають горілку і кардамон.
Глегг: рецепт в домашніх умовах
Час приготування:
15 хвилин час для настоювання
Калорійність:
195 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 пляшка напівсухого червоного вина
- 60-70 мл горілки або віскі
- 1/2 склянки цукру
- 2 палички кориці
- 5-10 шт. гвоздики
- 2-3 шматочки імбиру
- Цедра двох апельсинів,
- 100 г родзинок
- 100 г сирого очищеного мигдалю
Спосіб приготування:
Попередньо налийте горілку або віскі в скляну посудину з кришкою, додайте корицю, гвоздику, імбир, апельсинову цедру, кардамон. Накрийте кришкою і залиште настоятися на день, а краще два-три.
Вилийте все в каструлю, додайте цукор.
Влийте вино. Перемішайте і нагрівайте, поки цукор не розчиниться і суміш не стане гарячою, але не киплячою (близько 70-80 ºC).
Як подавати Глегг
У кожен келих киньте кілька родзинок і 2-3 мигдальних горіха, потім налийте напій.