Маріуполець Сергій Юрченко зустрів Новий рік на Ельбрусі, який підкорився йому не вперше. Попередній підйом був у вересні минулого року. Тоді чоловікові стало зле, але свій шлях продовжив. Але після підкорення гори Сергія шпиталізували на місяць. Це його не налякало та маріуполець в чергове кинув собі виклик.
Сергій Юрченко, альпініст: "Десь закралася думка, що він не був такий цікавий єтот Ельбрус, до того, як він став недоступний. І в підсумку, коли мені дали відпустку, негайним рішенням на моїй машині - поїхати саме на Кавказ, просто хотів подивитися як поведе організм знову на висоті, після серйозної хвороби".
Сергій поїхав із другом. Разом піднялись на висоту 3700 метрів. Але напарнику стало зле і він залишився у таборі, а Сергій пішов далі.
Сергій Юрченко, альпініст: "Чим більше, чим вище ти набереш висоту, тим адаптується твій організм і буде простіше і легше. Я вийшов на висоту 4300 в той же день, перший, в який ми піднялися на гору. Начебто непогано по відчуттях і я спустився вниз".
На другий день Сергій піднявся на 5 тисяч 300 км над рівнем моря. Але довелося повернути, бо погода погіршувалася. А коли настав день підняття на вершину гори, то спати не лягав. Каже, у такі моменти хвилювання б'ють ключем.
Сергій Юрченко, альпініст: "У такі моменти я ніколи не сплю. Ти чекаєш. Так би мовити, коли тобі задзвонить будильник. Тому що ти сильно хвилюєшся, в голову лізуть різні думки. В цьому поході я багато для себе рекорди поставив, що найбільше мені сподобалося".
Новорічне підкорення Ельбрусу для родини Сергія стало сюрпризом. Розповідає: "Коли їхав на Кавказ, приховав, що збирається піднятись на гору."
Сергій Юрченко, альпініст: "Я коли їхав, я сказав що просто погуляю. Ну вони приблизно здогадувалися що я не просто йду гуляти. І правду вони не знали до кінця. Коли я вже на гору сходив. І вже повернувся в цивілізацію, коли у нас з'явився інтернет, тоді я подзвонив і відповідно сказав що все добре, я сходив на гору".
За словами Сергія, до гір можна приїхати не тільки, щоб їх підкорювати, а й просто насолодитися їхньою красою.
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден