Валерія Московцова, кореспондентка: "Уряд дозволив ринкам працювати, але за 6 умовами. Деякі з них я зачитаю. Здійснювати торговельну діяльність можуть лише зареєстровані оператори ринку харчових продуктів, забезпечити можливість покупцям у чергах тримати дистанцію не менш ніж 1,5 метра, а для ринків вихідного дня забезпечити відстань між місцями торгівлі не менш ніж 3 метри. Проте сьогодні ринки ще знаходяться на карантині".
Але є нюанси.Ольга Чекмак, фінансова директорка ринку: "Вимоги які: неможливість покупця до прилавка і чіпати там щось, наприклад м'ясо. Тільки має право продавець брати. Пальцем покажіть він вам розповість, покаже. Зважить і віддасть вже упаковане. Єдине там велика звичайно проблема в тому що гроші, це м'яса більше стосується. Те що гроші повинен брати 1 людина, а відпускати продукт інша людина".
Євген Бодягін, директор Департаменту з питань економіки: "Для того щоб стати суб'єктами необхідно зареєструватися в реєстрі Держспоживслужби. І на сьогодні ряд ринків не мають такого дозволу. З відповіді представника Держспоживслужби на проведення цієї реєстрації включення до реєстру може піти до тижня".
В разі, якщо область затвердить відкриття ринків, реалізацію ними висунутих вимог необхідно буде контролювати. Цим займатимуться спеціалісти департаменту економіки, з благоустрою та поліція.
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)