Ег-ног за рецептом Марти Стюарт дуже густий за рахунок використання вершків. До його складу входять три види алкоголю: бурбон, темний ром і коньяк.
Егг-ніг: класичний рецепт
Час приготування:
30 хвилин час для охолодження
Калорійність:
267 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 6 великих яєць, розділених на жовтки і білки
- 3/4 склянки супердрібного цукру
- 2 чашки цільного молока
- 3 чашки густих вершків, плюс ще для подачі
- 1/2 склянки бурбона
- 1/4 склянки темного рому
- 1/4 склянки коньяку
- Мелений мускатний горіх – для посипання
Спосіб приготування:
Жовтки збити в дуже великій мисці. Вони повинні загуснути і посвітлішати.
Продовжуючи збивати, повільно додати цукор. Влити молоко і дві склянки вершків. Додати бурбон, ром і коньяк. Накрити кришкою і поставити в холодильник. Там суміш може зберігатися не більше доби.
Безпосередньо перед подачею збити білки до утворення жорстких піків. Додати їх в ег-ног.
Збити вершки до жорстких піків, підмішати в напій. В якості альтернативи, ви можете додати в ег-ног половину збитих вершків в прикрасити половиною, що залишилася. Посипати мускатним горіхом.
На замітку
Яєчні жовтки і білки в цьому рецепті не обробляються термічно. Тому ег-ног не варто пити вагітним, маленьким дітям і людям похилого віку.