Міністерство аграрної політики і продовольства затвердило вимоги до виробництва та маркування меду. Відповідний указ №330 опубліковано на офіційному сайті міністерства.
Зазначається, що документ гармонізує законодавство України до законодавства Європейського Союзу в частині вимог до меду, що дозволить забезпечити український ринок якісною продукцією і розширити експортні можливості.
Згідно з указом, мед повинен складатися з вуглеводів, переважно з фруктози і глюкози, а також інших речовин, таких як органічні кислоти, ензими (ферменти) і пилкових зерен, що потрапляють в процесі переробки бджолами нектару.
При цьому колір повинен бути від прозорого, білого, світло-жовтого до темно-коричневого.
У продукт, що маркується словом "мед", заборонено додавати інші харчові інгредієнти, харчові добавки або будь-які інші добавки.
Маркування зазначених продуктів може бути доповнене інформацією про спеціальні критерії якості.
На етикетці меду для кондитерських виробів поряд з його назвою має бути зазначено: "призначений тільки для товарів, які підлягають переробці".
Даний указ набуває чинності через 6 місяців - з 6 лютого 2020 року.
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)