Міністерство економіки, торгівлі і сільського господарства зареєструвало перший український продукт із захищеним географічним зазначенням "Гуцульська овеча бриндзя". Про це повідомляє портал АПК України.
"Гуцульська овеча бриндзя" - це перше українське географічне зазначення, яке відповідає європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС.
Заявку на реєстрацію географічного зазначення подав до Мінекономіки громадський союз Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів 19 грудня 2018 року.
"Гуцульська овеча бриндзя" виробляється на літніх високогірних пасовищах Карпат з гірського овечого молока відповідно до традицій, що сягають XV століття. Зона виробництва продукту охоплює Закарпатську, Івано-Франківську та частину Чернівецької області.
Раніше повідомлялося, Україна не буде виробляти коньяк. Робота зі створення і впровадження нового терміна для позначення напою вже почалася. З 2026 року виробники повністю відмовляться від старої назви.
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)