Не їсти і не чистити зуби. Медики розповіли про рекомендації, яких варто дотриматись перед ПЛР-тестуванням. Чи знали ви про них?
Полімеразної ланцюгової реакції тестування робиться для виявлення РНК вірусу в організмі людини. Робити його можна з першого дня захворювання. Якщо в людини є якісь з наступних симптомів: підвищена температура; біль у горлі; сухий або вологий кашель; відсутність нюху або смаку їжі.
Сам мазок можуть взяти в кабінеті сімейного лікаря, при виїзді на адресу до пацієнта, або ж у приватних лабораторіях. І для того, щоб аналіз був правильний є рекомендації, як готуватись.
Альона Кондур, терапевтка ЦПМСД № 4: "Не вживати алкоголь, хоча б за добу до тестування за 6 годин до тестування, не вживати препарати, які працюють місцево, тобто це орасептікі, пастилки для розсмоктування. За три години до тестування не є не пити, не чистити зуби, не жувати жуйку, не курити".
Тобто, якщо пацієнт вже прийшов до кабінету, в нього все одно візьмуть аналіз. І лікарка Альона Кондур запевняє, що така підготовка не обов'язкова.
Альона Кондур, терапевтка ЦПМСД № 4: "Існують скажімо рекомендації, щоб народ відразу не переживав, а ось я поїв, а ось я попив. категоричного, забороненого - як би немає. У всьому світі допускається ПЛР помилково негативний навіть до 30%".
Існує вірогідність того, що негативний результат тестування - не означає 100 відсоткову відсутність коронавірусу в людини.
Людмила Мухарська, лікарка-епідеміолог: "Дуже багато залежить від правильності відбору біологічного матеріалу. Це не просто людина відкрила рот і йому паличкою там щось взяли, і відправили на дослідження. Це процедура, якої потрібно володіти і яку лікарі повинні виробляти правильно. Крім того, важлива транспортування матеріалу до лабораторії і природно важлива сама методика проведення цього лабораторного аналізу - ПЛР".
Тож, якщо тест негативний, а симптоми збігаються, лікарі рекомендують побути на самоізоляції для захисту себе та оточуючих.
Читайте також: Нове житло для переселенців в Маріуполі (ВІДЕО)
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)