Дизайнер вечірніх суконь сьогодні шиє захисні маски. Через карантин вона не може приймати клієнтів. Власниця кав'ярень вже втратила близько 100 тисяч гривень, альтернативи її бізнесу нема. А бізнесмен, який займається перевезенням будівельних матеріалів каже, що все стабільно. Про це йдеться в сюжеті Телеканалу TV7.
Наталя Галь, кореспондентка: "Через карантин в Маріуполі позачинялися бари, кафе та ресторани. Та заклади, в яких готують їжу на вивіз працюють в штатному режимі".
Ми вирішили перевірити, як саме дотримуються санітарних норм при приготуванні та доставці їжі на період карантину. Першим закладом, в який ми завітали стала піцерія в центрі міста. До кухні нас не пустили, але як відбувається процес приготування можна побачити не тільки нам, але й всім охочим, бо кухарі працюють за склом.
Віктор, старший кур'єр: "Усі співробітники доставки, а також кухарі забезпечені рукавичками, масками, дезінфекторами, пакетами для готівки".
З приводу дезінфекції кухню перевірити ми не змогли, а через скло побачили працівників в гумових рукавичках, але без масок. В закладі мені пояснили, що маски потрібні тільки хворим, а всі кухарі здорові. Робітники дотримуються правил карантину, їх возять на роботу та додому на службових авто та кожного ранку вимірюють температуру.
В протилежному кінці міста ми завітали до суші-бару. Заклад зачинено, на дверях оголошення: "Працюємо тільки на доставку".
Михайло Хачатрян, власник служби доставки японської кухні: "Принципово нічого не змінилося, окрім масок і змінився також час. Ми після кожного замовлення дезінфікуємо поверхні і змінюємо повністю рукавички".
В приміщенні легкий запах дезінфекції, кухарі в гумових рукавичках та масках. Замовлення пакують в одноразовий посуд та виносять кур'єру, який також в гумових рукавичках та масці. Кожне замовлення доставляють побільшало.
Ще в закладах вводять нові тренди у вигляді безконтактної доставки. Це коли кур'єр взагалі не торкається замовника, а залишає пакунок, наприклад, на лавці біля під'їзду або під дверима квартири. Плату отримують на банківський рахунок. Це зменшує ризик передачі вірусу. Доставка їжі наразі стала заміною походу до ресторану або кафе.